“Набір для забору та транспортування біологічного матеріалу людини” ІКТ – єдиний в Україні зареєстрований МОЗУ

Вперше в Україні “Набір для забору та транспортування біологічного матеріалу людини”, який Інститут клітинної терапії надає своїм клієнтам, зареєстрований Міністерством охорони здоров’я України як медичний виріб. Набір включає сертифіковані МОЗ України витратні матеріали, необхідні для збору та транспортування зібраного при пологах біологічного матеріалу (пуповинна кров, пуповина, плацента) з будь-якого куточку України до столичної лабораторії Кріобанку.

“Набір для забору та транспортування біологічного матеріалу людини” розроблений Інститутом клітинної терапії з урахуванням вимог МОЗ України та міжнародних стандартів. Адже якість витратних матеріалів, антикоагулянтів (речовини, що запобігають згортанню крові), кріопротекторів (речовини, що захищають клітини від дії наднизьких температур), температурний режим транспортування є першими важливими чинниками, що визначають подальшу придатність зібраного біоматеріалу до виготовлення імунобіологічних препаратів,  впливають на їх безпечність, якість та терапевтичну ефективність.

Незалежні авторитетні організації в галузі біобанкінгу та біотехнологій, зокрема Parents Guide to Cord Blood Foundation, Асоціація кріобанків пуповинної крові, інших тканин та клітин людини, неодноразово наголошували на важливості дотримання належного температурного режиму при транспортуванні перинатальних тканин (пуповинна кров, пуповина, плацента).

Умови забору, транспортування, обробки, тестування та кріоконсервування пуповинної крові прописані в директивах ЄС та Міжнародних стандартах NetCord/FACT зі збору, банкінгу та видачі до застосування пуповинної крові.

Контейнер, що надається Інститутом клітинної терапії, створений для захисту матеріалу від механічних пошкоджень та забезпечення необхідного температурного режиму впродовж усього часу транспортування. Для моніторингу температурного режиму транспортування до складу набору входить реєстратор, що здійснює безперервну фіксацію температури. Збалансований вміст антикоагулянту в пакеті для забору пуповинної крові дозволяє довго зберігати її цінні біологічні властивості.

Подальша обробка зібраного біоматеріалу відбувається в ISO-акредитованому Кріобанку Інституту клітинної терапії, який уже впродовж 18 років зберігає найцінніше – запас здоров’я своїх клієнтів у вигляді клітинних депозитів.

Зворотній зв'язок
Зателефонуйте або напишіть нам для отримання більш детальної інформації

    Напишіть нам