Інститут клітинної терапії розробив програму підвищення противірусного захисту організму

Стовбурові клітини – це недиференційовані клітини, що здатні перетворюватися у клітини крові та імунної системи, сприяти відновленню тканин внутрішніх органів. Регенеративний потенціал стовбурових клітин вже використовується у лікуванні понад 100 захворювань. З огляду на відсутність ефективного лікування життєвонебезпечної коронавірусної інфекції та поширення епідемії, вчені звернули уваги на можливість застосування стовбурових клітин для зміцнення імунної системи пацієнтів.

Згідно даних Всесвітньої організації охорони здоров’я, вже зареєстровано 14 клінічних досліджень із лікування коронавірусної інфекції стовбуровими клітинами.

Як повідомили китайські вчені, 65-річна китаянка, що перебувала в тяжкому стані після інфікування коронавірусом несподівано одужала після введення стовбурових клітин пуповинної крові. Впродовж майже 2 тижнів пацієнтка перебувала у відділенні інтенсивної терапії клініки Баошан в Куньміну, столиці Юньнань, південно-західної провінції Китаю, внаслідок інфекції Covid-19.

Але як повідомляється в статті, що опублікована науковцями Куньмінського університету під керівництвом доктора Ху Мін, вже через 4 дні після першого введення стовбурових клітин пуповинної крові, жінка встала на ноги і змогла знову ходити.

На думку вчених, хоче це тільки один випадок успішного подолання наслідків коронавірусної інфекції за допомогою стовбурових клітин пуповинної крові, він надзвичайно важливий і обґрунтовує доцільність подібних клінічних досліджень із лікування критичних пацієнтів з Covid-19 за допомогою стовбурових клітин пуповинної крові.

«Введення стовбурових клітин пуповинної крові поряд з іншими імуномодулюючими засобами може стати ідеальним методом лікування при коронавірусній інфекції» – йдеться в публікації.

Жанг Ксінмін, директор відділення біологічних технологій з Міністерства науки та технологій в Пекіні (Китай), повідомив на прес-конференції 15 лютого 2020 року, що попередні результати досліджень клітинної терапії коронавірусної інфекції свідчать, що даний метод лікування безпечний і ефективний.

Джерело: https://www.scmp.com/news/china/society/article/3052495/coronavirus-far-more-likely-sars-bond-human-cells-scientists-say

В Україні Клініка Інстититу клітинної терапії розробила спеціальну профілактичну й терапевтичну програму для зміцнення імунної системи для протидії коронавірусній та іншим вірусним інфекціям. Програма базується на застосуванні стовбурових клітин та екстракту плаценти.

Зворотній зв'язок
Зателефонуйте або напишіть нам для отримання більш детальної інформації

    Напишіть нам