Інститут клітинної терапії бере участь у міжнародних наукових проектах

Наука стрімко розвивається, і на сьогоднішній день проводити сучасні, соціально важливі наукові дослідження можливо лише в міжнародній співпраці. Адже такі техноємні галузі як клітинна та молекулярна біологія, генетика вимагають високовартісного обладнання, яким оснащені лише окремі наукові осередки світу, як і участі висококваліфікованих фахівців з унікальним досвідом. Логістика сучасних наукових досліджень не рідко виглядає таким чином, що частина досліджень проводиться в США, частина в Україні,  Японії чи Австралії.

Висока кваліфікація співробітників і сучасне оснащення дозволяє Інституту клітинної терапії проводити високотехнологічні наукові дослідження в галузі молекулярної біології, результати яких дозволяють створювати нові клітинні та геноінженерні препарати, брати участь у міжнародних наукових проектах.

Раніше ми повідомляли про участь Інституту клітинної терапії в Європейській кооперації з науки та технологій, в рамках якої співробітники Центру науки Інституту  протягом 2018-2022 рр. реалізовують міжнародний науковий проект з дослідження перинатальних тканин (пуповина, плацента). Дослідження підтримані міжнародним грантом COST Action CA17116 з програми Европейського союзу Horizon 2020.

Також Інститут клітинної терапії брав участь у реалізації міжнародного наукового проекту Thymistem в рамках 7 рамкової програми Європейського Союзу, підтриманого грантом в 6,1 млн євро.

З 2019 р. Інститут клітинної терапії в рамках наукової співпраці між Україною та Францією бере участь у міжнародному науковому проекті “Вплив циркулюючих вірусних трансактиваторних білків (HIV-1 Tat and EBV Zta) на експресію генів при В-клітинному лімфомагенезі”.

Участь наукових співробітників Інституту клітинної терапії в міжнародних наукових проектах дозволяє нашому центру йти в ногу з вимогами сучасності, отримувати доступ до останніх технологій кріоконсервування біоматеріалу та клітинної терапії, ділитися власним досвідом із закордонними партнерами. Відповідно клієнти Кріобанку та пацієнти Клініки Інституту клітинної терапії першими отримують доступ до останніх досягнень світової медицини.

 

 

 

Зворотній зв'язок
Зателефонуйте або напишіть нам для отримання більш детальної інформації

    Напишіть нам